10 συμβουλές για οδικά ταξίδια με το σκύλο σας

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε κάποια μεγάλη ανάμνηση καλοκαιρινών διακοπών  μαζί με το σκύλο σας; Πριν αρχισετε το ταξίδι σας, ακολουθήστε αυτά τα 10 βήματα για να διασφαλιστεί ότι είναι ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι και για τους δυο σας.

Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας

Αν έχει περάσει καιρός από το τελευταίο check-up του σκύλου σας, τώρα είναι η ώρα.  Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι κατάλληλα εμβολιασμένος, και  ρωτήστε αν τα επιπλέον εμβόλια που μπορεί να απαιτούνται για το ταξίδι από το σκυλί σας μπορεί να αντιμετωπίζουν διαφορετικές απειλές, όπως η νόσος του Lyme, στον προορισμό σας ή κατά μήκος του τρόπου.

Σχετικά: Camping με σκύλο

Επίσης, να πάρετε ένα αντίγραφο του ιατρικού φακέλου του σκύλου σας και επιπλέον φάρμακα, μόνο σε περίπτωση που το ταξίδι σας έχει καθυστερήσει. Επίσης πάρτε το χρόνο να προγραμματίσετε το τηλέφωνό σας με τα στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης, για έναν κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης στον προορισμό σας.

Σχεδιάστε τη διαδρομή σας

Θέλετε να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμά σας φιλοξενεί χρόνο για τακτικά διαλείμματα. Για τη σωματική άνεση και την ευτυχία του, το σκυλί σας πρέπει να έχει την ευκαιρία να ανακουφίσει τον εαυτό του, αλλά και να περπατήσει έξω στο νέο περιβάλλον.

Σχέδιο:  να κάνετε ένα διάλειμμα 15 έως 30 λεπτά κάθε 4 ώρες. Μπορείτε επίσης να κάνετε πολύ μακρινά ταξίδια πιο ευχάριστα και για τους δυο σας, οι στάσεις που θα κάνετε προσπαθήστε να είναι σε σημεία  φιλικά προς τα κατοικίδια, ακόμα κι αν είναι απλά ένα ωραίο πάρκο σκυλιών.

Πάρτε ένα δελτίο καιρού

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε καλύτερα για θέματα όπως η βροχή που θα μπορούσε να επιβραδύνει τα ταξίδια σας, αλλά και για να αποφευχθούν πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης, λάβετε υπόψη τον καιρό όταν ετοιμάζετε τα πράματα του σκύλου σας. Αν είναι πιο κρύο από ό, τι έχει συνηθίσει, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε  κάποια ρούχα για το σκύλο σας.

Βιβλίο φιλικό προς τα κατοικίδια καταλύματα

Τώρα που η διαδρομή σας έχει προγραμματιστεί, θα πρέπει να προγραμματιστεί και το κατάλυμα. Δεν δέχονται όλα τα ξενοδοχεία  κατοικίδια ζώα, ακόμα και τα κάμπινγκ έχουν συχνά περιορισμούς. Αυτό μπορεί να απαιτεί επαφή με μεμονωμένα ξενοδοχεία εκ των προτέρων για να μάθετε τις πολιτικές κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών φυλής, τους κανόνες και τις πιθανές χρεώσεις.

Μεριμνήση για τη φροντίδα του σκύλου στον προορισμό σας

Αν είστε προσκεκλημένοι σε εκδήλωση, όπως ένα γάμο ή αποφοίτηση, το οποίο θα σας μεταφέρει μακριά από το σκυλί σας για ένα χρονικό διάστημα, ενώ είστε στον προορισμό σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε κάποια όρια. Μην αφήνετε το σκυλί σας αφύλακτο. Το άγνωστο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει στο σκυλί σας περισσότερο άγχος από ό, τι στο σπίτι.

Κλουβί στο σκυλί σας

με το σκυλί ώρες  στο αυτοκίνητο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εξετάστει το ζητήμα ασφάλειας. Ο ασφαλέστερος τρόπος για τα σκυλιά να ταξιδεύουν σε ένα αυτοκίνητο είναι σε ποιστοποιημένα κλουβία αυτοκινήτου . Θα παρέχει επίσης ένα άνετο, ασφαλές και οικείο χώρο για το σκυλί σας να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο, ή σε άλλα καταλύματα.

Πακέτο μια τσάντα για το σκυλί σας

Σκεφτείτε όλα τα μέρη που θα επισκεφθείτε κατά μήκος του δρόμου κατά τη συσκευασία. Τα πράγματα  που μπορεί να χρειαστείτε είναι:

  • Τροφή και μπολ φαγητού
  • Νερό, μπουκάλι νερού
  • Παιχνίδι για μάσημα.
  • Φάρμακα
  • Προστατευτικά ρούχα
  • Εντομοαπωθητικό και αντηλιακό
  • Κουβέρτα
  • Βούρτσα και σαμπουάν
  • Χτένα ψύλλων και αφαίρεσης τσιμπουριών
  • Σακουλάκια για τα περιττώματα

Ενημερώστε το ID του σκύλου σας

Αν ο σκύλος σας χαθεί στο ταξίδι σας, θέλετε να τον βρείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν ο αριθμός στις ετικέτα του είναι ο αριθμός τηλεφώνου του σπιτιού σας, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο. Πάρτε  μια νέα ταυτότητα μόνο για το ταξίδι, με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, αλλά και με  ένα πρόσθετο αριθμό έκτακτης ανάγκης απο έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας στην περιοχή.

Προετοιμάστε το σκύλο σας για το ταξίδι

Πολλά σκυλιά υποφέρουν από την ασθένεια του αυτοκινήτου, έτσι είναι καλύτερο να ταΐστει το σκύλι σας μερικές ώρες προτού πάει στο αυτοκίνητο. Πριν από το ταξίδι σας, ρίξτε μια ωραία, μεγάλη βόλτα, έτσι θα είναι έτοιμος να ξεκουραστεί και να χαλαρώσεί για το ταξίδι.

Διατηρήστε τη ρουτίνα σας

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τα πάντα ακριβώς όπως θα κάνατε στο σπίτι, αλλά όσο περισσότερο παραμείνει συνεπής, τόσο το καλύτερο. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας περπατήστε με το σκυλί σας όπως θα κάνατε στο σπίτι. Εάν μπορείτε, αυξήστε το χρόνο περπατήματος όπου θα τον βοηθήσει να απαλλαγεί από το άγχος του ταξιδιού.

Έχετε πάρει το χρόνο για να προετοιμαστείτε, οπότε τώρα απλά  διασκεδάστε και  απολαύστε τον χρόνο μαζί του!!

Θέλετε περισσότερες ταξιδιωτικές συμβουλές; Ελέγξτε τις καλύτερες συμβουλές ταξιδιού του  Cesar’s Best Travel Tips.

Post Tags

Related Posts