Πώς να κάνετε μπάνιο στο σκυλί σας

By Josh Weiss-Rosslea
Εάν παρακολουθείτε τους ανθρώπους να πλένουν σκύλους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, τις περισσότερες φορές φαίνεται σαν ένας χαρούμενος, γεμάτος διασκέδαση χρόνος για όλους τους εμπλεκόμενους. Δυστυχώς, το μπάνιο του σκύλου σας στην πραγματική ζωή δεν είναι πάντα τόσο θετική εμπειρία.
Τα σκυλιά δεν ενοχλούνται να είναι βρώμικα και να μυρίζουν – στην πραγματικότητα, τους αρέσει αρκετά – και πολλά σκυλιά δεν θα κάθονται καθόλου ήσυχα εάν πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να βγούνε από το μπάνιο. Και ενώ βλέπετε έναν αγαπημένο ηθοποιό να τρέχει πίσω απο ενα σκυλί γεμάτο με σαπουνάδα μπορεί να φαίνεται ξεκαρδιστικό, είναι πολύ λιγότερο διασκεδαστικό όταν πρέπει να το κάνετε εσείς ο ιδιος – ή το σκυλί σας παλεύει με νύχια και δόντια για να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά

 

Σχετικά: Πόσο συχνά πρέπει να λούζεται ένα σκυλί

Εδώ είναι οι συμβουλές μας για το πώς να πλένετε ένα σκυλί για να ειναι μια πιο φιλική και ξεκουραστη εμπειρία τόσο για εσάς όσο και για το κουτάβι σας.

 

Δύναμη της θετικής συσχέτισης

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε, όπως συμβαίνει με σχεδόν οτιδήποτε καινούργιο που παρουσιάζετε στο σκυλί σας, είναι να συνδέσετε το μπάνιο με κάτι θετικό. Με άλλα λόγια, προσφέρετε λιχουδιές, παιχνίδια και αγάπη στο σκυλί σας για να έρχεται στο μπάνιο ,καθως και σε κάθε φορά που συμπεριφέρετε με καλό τρόπο κατά την διάρκεια του μπάνιο του .
Ξεκινήστε κάνοντας τους να μπαίνουν σε μια άδεια μπανιέρα και απλά περάστε λίγο χρόνο εκεί ενώ τους δίνετε παράλληλα λίγες λιχουδιές ή παιχνίδια και σιγά σιγά σταδιακά να τον βρέξετε με χλιαρό (όχι ζεστό) νερό.

Μην φοβάστε να επαναλάβετε τις ενέργειες αυτές μέχρι να πιάσουν πραγματικό τόπο. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια μπανιέρα ή μια συγκεκριμένη περιοχή όπου κάνετε μπάνιο το σκυλί σας, κάνε τους να έρχονται σε εσάς εκεί και να τους προσφέρετε λίγες λιχουδιές κάθε φορά που υπακούν μέχρι να έρθουν ακόμη και χωρίς καποια λιχουδια.

 

Προστατέψτε τα αυτιά

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην μπει νερό στα αυτιά του σκύλου σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Δεν είναι μόνο άβολα γι ‘αυτούς, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.
Αν το σκυλί σας αφήσει να το κάνετε, να βάλετε μπάλες βαμβακιού στα αυτιά τους, Αν όχι, απλά κάντε το καλύτερό σας για να αποφύγετε το βρεξιμο νερού σε αυτά.

 

Ξεκινήστε απλό κουτάβια

Αν έχετε ένα κουτάβι, αρχίστε να το κάνετε μπάνιο το συντομότερο δυνατό. Θα είναι λιγότερο αντίθετος στην εμπειρία όταν είναι νεότερος επειδή δεν θα έχει αρνητικές συσχετίσεις προς αυτήν την διαδικασία.. Κάνοντας της συνηθισμένη σε αυτόν απο νωρίς, θα συναντήσετε πολυ λιγότερα προβλήματα αργότερα.

 

Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν

Ένας τρόπος για να κάνετε ένα μπάνιο ακόμα πιο δυσάρεστο για το σκυλί σας είναι να επιλέξετε ένα σαμπουάν που θα τους κάνει να ξύνουν ή να ξηραθεί το δέρμα τους. Ιδανικά θέλετε ένα ήπιο σαπούνι που καθαρίζει και αφαιρεί ανεπιθύμητες οσμές χωρίς να απομακρύνει σημαντικά λάδια απλό το δέρμα τους. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι παίρνετε το σωστό σαμπουάν για το σκύλο σας; Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας.

 

Ξεκινήστε από το λαιμό προς τα κάτω

Δεν θέλετε μόνο να κρατήσετε τα αυτιά του σκύλου σας ασφαλή, αλλά και τα μάτια και το στόμα του. Πώς το κάνεις αυτό; Με το πλύσιμο από το λαιμό προς τα κάτω. Μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας έναν κουβά ή ένα κύπελλο για να βρέξετε το σκυλί σας ή χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα. Μπορείτε ακόμη να βρείτε ψεκαστήρες ειδικά σχεδιασμένους για να κανετε μπανιο το σκυλί σας . Τι κάνετε για να πλύνετε το πρόσωπο του κουταβιού σας; Χρησιμοποιήστε ένα υγρό απορροφητικό βρεγμένο μαντιλακί .

 

Σωστό Στέγνωμα

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στεγνωτήρες σκύλου, αλλά ο θόρυβος και η αίσθηση είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να τον κάνετε να συνηθίσει. Προσέξτε να μην καεί το δέρμα του.

Ο άλλος τρόπος είναι απλά μια πετσέτα . Εάν πρόκειται να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μία από τις πιο απορροφητικές πετσέτες σκυλιών που μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Και, φυσικά, να είστε προετοιμασμένοι για το αναπόφευκτο “κούνημα” καθώς το σκυλί σας στεγνώνει.
Κάνοντας ευχάριστες συσχέτισης με το χρόνο της μπανιέρας και παραμένοντας ήρεμος και δυνατός ενώ πλένετε το σκυλί σας, μπορείτε να εχετε μια άλλη ευκαιρία να δένεστε και να μοιραστείτε την αγάπη σας . Απλά κάντε υπομονή.

Related Posts